Surah El Felek

Shqip

Surah El Felek - Aya count 5

قُلْ أَعُوذُ بِرَبِّ ٱلْفَلَقِ ﴿١﴾

Thuaj: I mbështetem Zotit të agimit,

مِن شَرِّ مَا خَلَقَ ﴿٢﴾

Prej dëmit të çdo krijese, që Ai e krijoi.

وَمِن شَرِّ غَاسِقٍ إِذَا وَقَبَ ﴿٣﴾

Dhe prej errësirës së natës kur ngryset plotësisht.

وَمِن شَرِّ ٱلنَّفَّٰثَٰتِ فِى ٱلْعُقَدِ ﴿٤﴾

Dhe prej dëmit të atyre që lidhin dhe fryejnë nyja.

وَمِن شَرِّ حَاسِدٍ إِذَا حَسَدَ ﴿٥﴾

Edhe prej dëmit të smirëkeqit kur sipas smirës vepron.