Surah El Maun

Shqip

Surah El Maun - Aya count 7

أَرَءَيْتَ ٱلَّذِى يُكَذِّبُ بِٱلدِّينِ ﴿١﴾

A e ke parë ti (a e sheh) atë, që përgënjeshtron përgjegjësinë dhe llogarinënë botën tjetër?

فَذَٰلِكَ ٱلَّذِى يَدُعُّ ٱلْيَتِيمَ ﴿٢﴾

Po ai është që e përzë në mënyrë të vrazhdë bonjakun.

وَلَا يَحُضُّ عَلَىٰ طَعَامِ ٱلْمِسْكِينِ ﴿٣﴾

Dhe që nuk nxit për të ushqyer të varfërin.

فَوَيْلٌۭ لِّلْمُصَلِّينَ ﴿٤﴾

Pra shkatërrim është për ata që falen,

ٱلَّذِينَ هُمْ عَن صَلَاتِهِمْ سَاهُونَ ﴿٥﴾

të cilët ndaj namazit të tyre janë të pakujdesshëm.

ٱلَّذِينَ هُمْ يُرَآءُونَ ﴿٦﴾

Ata që vetëm shtiren (sa për sy e faqe).

وَيَمْنَعُونَ ٱلْمَاعُونَ ﴿٧﴾

Dhe nuk japin as sendin më të vogël (as hua).